Mediation

Mediation familie bedrijven

Een familiebedrijf neem je altijd mee naar huis. En andersom: thuis wordt eveneens meegenomen naar het bedrijf.

Vanwege mijn intensieve betrokkenheid bij familiebedrijven, heb ik als mediator uitgebreide ervaring opgedaan bij gevoelige bedrijfs- en familievraagstukken. Juist bij familiebedrijven blijkt dat het écht uitspreken van verwachtingen en irritaties vaak achterwege blijft om ruzies te voorkomen. Bedrijf en familiebanden zijn nauwelijks te scheiden. De softe of emotionele kant blijkt doorgaans de keiharde kant van het familiebedrijf te zijn. Dit wordt te vaak onderschat of niet erkend met als gevolg dat het familiebedrijf financieel kan instorten. Ook familieleden die niet bij het bedrijf werkzaam zijn, worden (on)bedoeld vaak emotioneel bij het bedrijf betrokken. Ik ben een neutrale en onafhankelijke derde die familiebedrijven begeleid bij het vinden van een eigen oplossing voor een conflict. Gezamenlijk worden zaken benoemd om de onderlinge communicatie open en helder te krijgen. Met als resultaat dat familieleden in staat zijn zowel zakelijk als privé verder te kunnen.

Door mijn 24 jaar ervaring bij een bank heb ik scherp inzicht in financiële-, economische- en bedrijfsmatige processen. In gesprekken is dit vaak een pré gebleken. Om het bemiddelings proces echter zuiver te houden werk ik, indien nodig, samen met een bedrijfsadviesbureau. Dit bureau wordt ingeschakeld voor het boekhoudkundige aspect

Mediation relatie

Ook hier geldt dat het uitspreken van verwachtingen en het benoemen van irritaties de basis kan zijn om weer verder te kunnen. Vanwege mijn jarenlange ervaring op het gebied van familierelaties in familiebedrijven ben ik al meerdere malen gevraagd om als neutrale persoon gesprekken te leiden bij huwelijksproblemen, met als doel de onderlinge communicatie weer op gang te brengen om samen weer verder te mogen gaan.

Werkwijze

Voorafgaand aan het mediation traject worden tijdens een intake afspraken gemaakt en vastgelegd. Belangrijk is dat iedereen die meedoet de verantwoordelijkheid neemt om verdere stappen te zetten. Nadat alle belanghebbenden dit document hebben ondertekend, gaat de mediation van start. Dit gebeurt op een neutrale plaats, bij Effactief in Berlicum.

Mediator

De basisopleiding tot mediator heb ik gevolgd bij Merlijn, training en advies , een NMI erkende training. De specialisatietraining Bemiddeling in familiebedrijven heb ik gevolgd bij Mediv (België) Daarnaast heb ik een training gevolgd bij Match It, dit betreft buurtbemiddeling.

Afspraak?

Heeft u een familiebedrijf en is wat hierboven staat herkenbaar en wilt u beter communiceren?
Wilt u uw relatieproblemen uitgesproken en opgelost hebben?
Neem gerust contact met mij op.
U kunt me bereiken via het contactformulier op deze site, via bettie@effactief.nl of 06-23487752.